24 Φεβ 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ "ΟΡΕΞΗ" ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΕΞ!

Έχει φτάσει βράδυ και είστε και οι δυο κουρασμένοι. Τα παιδιά δεν αποκοιμιούνται εύκολα. Τα προβλήματα στη δουλειά και το άγχος ακόμα τριγυρνούν στο κεφάλι σας και δε σας έχουν αφήσει να ησυχάσετε. Αποτέλεσμα; Να βλέπετε τηλεόραση και να κοιμόσαστε: Καμία διάθεση για σεξ.


Μα η καλή σεξουαλική ζωή είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά  της επιτυχίας ενός γάμου, μιας σχέσης. Τι θα γίνει αν συνέχεια παραμελείτε την ερωτική σας ζωή; Από την άλλη μεριά, υπάρχει τρόπος να ανέβει η σεξουαλική διάθεση με τόσα προβλήματα;
Ναι, υπάρχει! Δείτε 5 ιδέες για να ξαναβρείτε την ερωτική επιθυμία
Αποκτήστε νέες εμπειρίες.
Η  Καθηγήττρια Γυναικολογίας Renee Horowitz από το Κέντρο Σεξουααλικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Michigan  αναφέρει πως η ρουτίνα είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα των μακροχρόνιων σχέσεων. Από την άλλη μεριά οι καινούργιες εμπειρίες φέρνουν εκτόξευση της ντοπαμίνης – της ορμόνης που ευθύνεται για την ευφορία- στον εγκέφαλο. Προφανώς και δεν μπορείτε να αλλάζετε σύντροφο κάθε φορά για να έχετε μια καινούργια εμπειρία και να αισθάνεσθε ενθουσιασμό. Απλά μπορείτε να δοκιμάζετε με τον / την αγαπημένη σας καινούργια πράγματα. Ακόμα και μικρές αλλαγές όπως το να κάνετε έρωτα το πρωί ενώ δεν το συνηθίζατε μπορεί αν είναι πολύ αποτελεσματικές στο να ξαναβρείτε τη χαμένη σας διάθεση.
Βάλτε προτεραιότητες
Δεν υπάρχει ζευγάρι που στο τέλος της ημέρας να μη νιώθει κούραση. Η συγγραφέας Sadie Allison,  ειδική σε ζητήματα ερωτικών σχέσεων συμβουλεύει: Βάλτε προτεραιότητες. Προσπαθήστε να μην εξαντλείστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και αφήστε για αύριο ό, τι μπορείτε να αφήσετε. Μην περιμένετε τις ιδανικές συνθήκες για να κάνετε έρωτα με τον/ την σύντροφό σας. Μην περιμένετε το Σαββατοκύριακο για παράδειγμα που θα έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας ή που η γιαγιά και ο παππούς θα έχουν πάρει τα παιδιά στο σπίτι τους. Να είστε πιο ευέλικτοι. Αρπάξτε την ευκαιρία και κάντε αυθόρμητα σεξ όταν μπορείτε. Καμιά φορά είναι καλύτερο ακόμα και αν είναι βιαστικό, από το να μην κάνετε καθόλου και να περιμένετε εκείνη τη στιγμή της απόλυτης χαλάρωσης για να το απολαύσετε. Μπορεί και να αργήσει πολύ να έρθει.
Ανακαλύψτε ξανά ο ένας τον άλλο χωρίς πίεση.
Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Christina Steinorth τονίζει ότι αν δεν έχετε κάνει σεξ για πολύ καιρό είναι πολύ πιθανόν να οφείλεται στο ότι δεν επικοινωνείτε καλά. Πολλά ζευγάρια έρχονται σε απόσταση μεταξύ τους χωρίς καν να το καταλάβουν. Τι θα πρέπει να κάνετε αν όντως ανήκετε σε αυτή την περίπτωση; Φροντίστε τη σχέση σας. Κάθε εβδομάδα πρέπει να κάνετε κάτι που να ευχαριστεί και τους δυο σας σαν ζευγάρι. Θα είναι ένα δείπνο; Μια όμορφη εκδρομή; Μια βόλτα στο πάρκο την Κυριακή το πρωί; Ό, τι και αν επιλέξετε να έχετε στο νου σας το εξής: Τα σεξουαλικά μας προβλήματα δεν λύνονται μόνο στο κρεβάτι. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των αιτιών τους βρίσκεται έξω από αυτό.
Αγαπήστε το σώμα σας και τον εαυτό σας.
Η Allison μας λέει κάτι εξίσου σημαντικό: Για να νιώσει και πάλι ερωτικά ο/ η σύτνροφός σας πρέπει να αρχίσετε να αισθάνεσθε και εσείς ερωτικά. Δεν έχει κανένα νόημα λοιπόν να ντρέπεστε επειδή έχετε πάρει μερικά κιλά ή λόγω του ότι  αμελείτε συστηματικά εδώ και καιρό να πάτε στο γυμναστήριο. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση σκοτώνει το σεξ! Αν δεν αγαπήσετε εσείς το σώμα σας και τον εαυτό σας κανείς δε θα το κάνει.
Εστιάστε λοιπόν σε εκείνα που σας αρέσουν πάνω σας και όχι σε εκείνα που σας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Σαφώς είναι καλό να περιποιούμαστε τον εαυτό μας και να ασκούμαστε αλλά ο αρνητισμός δεν μπορεί να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, πόσο μάλιστα και σεξουαλικό. Ακόμα και αν ντρέπεστε για τα περιττά κιλά είναι καλύτερο το να αυτοσαρκαστείτε να κάνετε πλάκα με αυτό. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας, μην αισθάνεσθε άσχημα γι αυτό.
Και ένα ακόμα μικρό μυστικό. Ξεχάστε για λίγο τον εαυτό σας. Εστιάστε στον σύντροφό σας, στο σώμα του, στην προσωπικότητά του. Τι βρίσκετε ερωτικό πάνω του; Θυμηθείτε όλα όσα βρίσκατε πάντα ελκυστικά πάνω του.
Μάθετε να μιλάτε.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των ζευγαριών που δεν κάνουν σεξ όχι λόγω κακής διάθεσης αλλά εξαιτίας ενός σωματικού προβλήματος που μπορεί να προκαλεί ακόμα και πόνο. Αυτά τα ζητήματα είναι πολύ συχνά, όπως για παράδειγμα η δυσπανευρία στις γυναίκες. Σύμφωνα με τις έρευνες, τονίζει  η Renee Horowitz ένα μεγάλο ποσοστό δεν μιλά στον σύντροφό του γι αυτά τα οργανικά προβλήματα, τα αποκρύπτει. Μήπως πριν αναζητήσετε τα αίτια της χαμένης σας σεξουαλικής ζωής στη ρουτίνα και στη βαρεμάρα θα ήταν καλό να αναρωτηθείτε μήπως κάποιο σωματικό πρόβλημα κρύβεται πίσω από αυτή; Μιλήστε. Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μια σχέση.




ΠΗΓΗ