11 Φεβ 2015

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 50 ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ!

Η ταινία είναι χάλια. Οι σαδομαζοχιστικές της σκηνές, ωστόσο, αν και σοφτ σαν βιτάμ αφημένο στον ήλιο, είναι μια χαρά. Η Dakota Johnson, βέβαια, δεν θα ήταν ποτέ η πρώτη μας επιλογή. Ειδικά όταν έχουμε τόσο ωραία και πειστικά δικά μας κορίτσια (ηθοποιούς, τραγουδίστριες, παρουσιάστριες, μοντέλα) για να πάρουν την θέση της στο κόκκινο δωμάτιο του πόνου.

Αν κάτσεις να το σκεφτείς στα σοβαρά, το casting του συγκεκριμένου ρόλου δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και συνιωστώσες που οφείλεις να λάβεις υπ'όψιν. Ξεκινώντας από το ότι η πρωταγωνίστρια πρέπει να είναι νέα. Του κουτιού. Οπότε αμέσως αποκλείουμε την Δήμητρα Ματσούκα που ήταν η πρώτη που μου 'καρφώθηκε' στον εγκέφαλο. Φαντάζομαι και στο δικό σου.
Και μαζί της όλες τις υπόλοιπες άνω των 35, τύπου Μαρία Ναυπλιώτου, Θεοφανία Παπαθωμά (αξέχαστη ως φοιτήτρια στο Άγγιγμα ψυχής), Εβελίνα Παπαντωνίου, Λίνα Σακκά, Νόνη Δούνια, Κωσταντίνα Ράμπια και των λοιπών κοριτσιών από τα 90s.
Επίσης πρέπει να είναι μινίον. Λεπτιπέλεχτη. Να σου δίνει την αίσθηση ότι θα κάτσει να φάει ξύλο, όχι ότι είναι ικανή να αρχίσει στις μάπες τον κο Grey.  Άρα αποκλείουμε μοντέλα όρθια χιλιόμετρα/γαζέλες τύπου Ηλιάννα Παπαγεωρίου, Βασιλιάννα και Ιουστίνη Αλεξανδροπούλου.
Ή ηθοποιούς που θα μπορούσαν να είναι μοντέλα, όπως η Ευαγγελία Συριοπούλου, η -κατά τα άλλα αψεγάδιαστη- Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ή η Νικολέτα Καρρά. Αν και, ειδικά για την Ιωάννα, παίζει να κάναμε εξαίρεση.
Eπίσης εκτός βγάζουμε γυναίκες αμαζόνες (βλέπε με εκρηκτικό χαρακτήρα και περίσσεμα τσαμπουκά) όπως η -γνωστή μηχανόβια- Μαντώ Γαστεράτου, η Μαρία Κορινθίου (είναι γυναίκα που δίνει χαστούκια, όχι που δέχεται) ή την Βίκυ Κάβουρα (γνήσια Σπαρτιάτισσα σε όλα της) .
Άσε που η πρωταγωνίστρια πρέπει να είναι μελαχρινή. Άρα αποκλείονται και οι ξανθιές και όσες ξανθιές δεν θα έδειχναν το ίδιο βαβαβούμ ως μελαχρινές.  Κάτι που σημαίνει ότι αναγκαστικά λέμε όχι στην Τζούλια Νόβα, την Λάουρα Νάργες, την Έλενα Τσαγκρινού και, δυστυχώς, στην Τζένη Θεωνά.
Η οποία, αν κρίνουμε από την Τυφλόμυγα, όπου και την πρωτογνωρίσαμε, δεν θα είχε πρόβλημα με τις γυμνές σκηνές.
Όλα όμως τα παραπάνω είναι εμπόδια που ξεπερνιούνται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η πρωταγωνίστρια μας πρέπει να είναι παρθένα. Εντάξει, όχι στην κυριολεξία. Αλλά να είναι πειστική ότι θα μπορούσε να είναι. Και εδώ είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν. 
Γιατί η αθωότητα -και με όλο το μπαρδόν-  δεν είναι κάτι που συνδυάζεις απαραίτητα με γυναίκες όπως π.χ. την Δήμητρα Αλεξανδράκη, την Αγγελίνα Ματαλιωτάκη ή τηνΕλευθερία Ελευθερίου. Πάντα κρίνοντας από τις φωτογραφήσεις που έχουν κάνει και το πόσο καυτό είναι το βλέμμα τους.
Επίσης η αθωότητα είναι κάτι που, κακά τα ψέματα, δύσκολα εκπέμπει μια γυναίκα με μεγάλο στήθος όπως π.χ η Πηνελόπη Πλάκα, η Νατάσσα Λυμπερίδου ή η Νικολέτα Ράλλη. Οι οποίες εννοείται πως, κατά τα άλλα, εξαιρετικές θα ήταν στο ρόλο.
Τέλος η πρωταγωνίστρια μας θα πρέπει να σου βγάζει μια 'πρέζα', που λένε και οι τηλε-μάγειροι, διαστροφής. Να αισθάνεσαι ότι, όταν μπει στο κόκκινο δωμάτιο του πόνου, θα ενδιαφερθεί να μάθει τι είναι όλα αυτά τα μαραφέτια. Και όχι ότι θα βάλει τα γέλια όπως η Ελένη Βαίτσου ή  θα κοκκινίσει από ντροπή όπως π.χ. η Demy ή η Τζωρτζίνα Λιόση.
Ναι, τελικά είναι δύσκολο το casting. Όμως, δια της ατόπου απαγωγής, την βρήκαμε την τελική τριάδα μας. Τις γυναίκες που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω. Εκείνες που θα πληρώναμε εισιτήριο να πάμε να δούμε στο σίκουελ (αν ξεφορτωθούν την Dakota) ή στο ελληνικό remake. Συγκεκριμένα, στην τρίτη θέση, την Κατερίνα Σκουρλή που πολύ μας έχει λείψει τώρα που δεν υπάρχουν πια περιοδικά να την αναδείξουν.
Στην δεύτερη την Κατερίνα Γερονικολού. Πανεμόρφη. Πανέξυπνη. Αγγελικά πλασμένη για διαβολικά πράγματα.
Και στην πρώτη την Κωνσταντίνα Κλαψινού (ναι, παρά το στήθος). Απίστευτο πρόσωπο, που εκπέμπει αβίαστα αθωότητα. Αδιανόητα φυσικά προσόντα. Η νέα μεγάλη μας σταρ. Αρκεί να της δοθεί η κατάλληλη, 50 shades of grey, ευκαιρία να λάμψει. Το ακούτε μωρέ παραγωγοί εκεί έξω; Φτιάξτε επιτέλους ένα ρόλο στα μέτρα της