28 Δεκ 2014

ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΑ ΗΔΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Αυξητική τάση παρουσιάζουν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα γρίπης με άλλους δύο συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τελικά την μάχη.



Τέσσερα ακόμα σοβαρά κρούσματα γρίπης καταγράφηκαν την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν νοσηλευόμενα σε ΜΕΘ. Τα θύματα είναι, όπως και το πρώτο που κατέληξε στις αρχές Δεκεμβρίου, άνδρες της ηλικιακής ομάδας 72 με 88 ετών και έπασχαν από χρόνια νοσήματα.
Την ίδια ώρα, ακόμα και γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές δεν επιλέγουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό για την προστασία των ίδιων και των ασθενών με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Αλλά και η εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών είναι σχετικά χαμηλή, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά σταθερά να εμβολιάζονται τα άτομα άνω των 60 ετών, οι χρόνια πάσχοντες, οι ανοσοκατασταλμένοι και όσοι φροντίζουν βρέφη ακι ηλικιωμένους. Ιδιαίτερα κινδυνεύουν από επιπλοκές εξάλλου οι έγκυες και τα παχύσαρκα άτομα. Αντιγριπικό εμβολιασμό μπορεί να κάνει κάποιος από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και το Μάρτιο κάθε έτους. Οπότε υπάρχει πάντα χρόνος.






πηγη http://www.iatropedia.gr/