20 Δεκ 2014

Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ!

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά ακούμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού με λεμόνι για τον οργανισμό μας.

Κατά πόσο όλα αυτά όμως ευσταθούν και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Απευθυνθήκαμε στους ειδικούς, οι οποίοι έχουν τις απαντήσεις. Δείτε, λοιπόν, γιατί πρέπει και εσείς να ξεκινήσετε να πίνετε νερό με λεμόνι!
READ MORE

Δυναμώνει το ανοσοποιητικό

Τα λεμόνια περιέχουν την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό πως ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικής λοίμωξης. Ακόμη, το ασκορβικό οξύ από τα λεμόνια καταπολεμά τη φλεγμονή και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος. Τέλος, η σαπωνίνη έχει αντιμικροβιακές ουσίες που κρατούν μακριά τη γρίπη και το κρυολόγημα.

Διευκολύνει την πέψη

Τα φλαβονοειδή που περιέχει το λεμόνι βοηθούν το πεπτικό σύστημα να επεξεργαστεί τις τροφές που καταναλώνουμε. Το λεμόνι καθαρίζει και ενεργοποιεί το συκώτι, ενώ η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί πως συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο έλκους λόγω του ελικοβακτηριδίου Helicobacter pylori.

Καθαρίζει το δέρμα

Η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το λεμόνι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες οφείλονται κυρίως στην έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία και στις τοξίνες που υπάρχουν στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ρυτίδων.

Επιταχύνει τις θεραπείες

Το ασκορβικό οξύ και η βιταμίνη C βοηθούν στην ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων και αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την καλή υγεία των συνδετικών ιστών και των οστών. Παράλληλα, η βιταμίνη C καταπολεμά τη φλεγμονή.

Συμβάλλει στην ενυδάτωση

Το νερό με λεμόνι ενεργοποιεί το πεπτικό σύστημα και απομακρύνει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα από την προηγούμενη ημέρα.

Τροφοδοτεί τον οργανισμό με ενέργεια

Ο χυμός από το λεμόνι παρέχει ενέργεια στο σώμα καθώς εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης. Ακόμη και η μυρωδιά του λεμονιού έχει ευεργετική δράση και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Πηγή: onmed.gr