17 Δεκ 2014

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



Κατατίθεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης που αναμένεται να ξεπεράσει τα 45.000.000 ευρώ. Αυτή τη φορά θα πληρωθούν:



-  Όσοι έκαναν αίτηση για προκαταβολή την οποία και δεν έχουν εισπράξει ακόμη.

-   Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι που σημαίνει ότι θα εισπράξουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος.
Διαβαστε περισσοτερα

Με δεδομένη την υποχώρηση της λιανικής τιμής και στα επίπεδα των 90 λεπτών του ευρώ, το τελικό κόστος θέρμανσης  με την «συμβολή» του επιδόματος, υποχωρεί στα επίπεδα των 55 λεπτών το λίτρο.

Η μείωση στην λιανική τιμή, συνοδεύεται από  ρεκόρ στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που ξεπέρασαν τις 825.000. Από αυτές, οι 756.000 έχουν ήδη γίνει δεκτές κάτι που σημαίνει ότι οι αιτούντες δικαιούνται είτε να εισπράξουν την προκαταβολή του 25% του επιδόματος είτε  ολόκληρο το επίδομα, εφόσον  έχει γίνει η αγορά του πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου. Η μέγιστη ποσότητα λίτρων για την οποία χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο σπιτιού στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη.

Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο χορηγείται επίδομα είναι τα 120 τ.μ. σπιτιού.








Πηγη newmoney.gr