16 Μαρ 2016

ΒΕΡΟΙΑ - 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ 27-29 ΜΑΙΟΥ 2016

Το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στην πόλη της Βέροιας, αναβιώνοντας έναν θεσμό της περιόδου 1958-1963 που είχε σκοπό την προβολή των αγροτικών προϊόντων του κάμπου της Ημαθίας σε όλη την Ελλάδα.
Η αυλαία των εκδηλώσεων του τριήμερου Φεστιβάλ θα ανοίξει με ένα διεθνές συνέδριο για το ροδάκινο, στο οποίο θα συμμετάσχουν παραγωγικοί φορείς από την Τουρκία, αλλά και καθηγητές από τη Ρώμη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί μία
γιορτή γαστρονομίας στο πάρκο της Ελιάς, όπου θα επινοηθούν συνταγές με βάση το ροδάκινο, καθώς και ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα το συγκεκριμένο φρούτο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

«Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας πραγματοποίησε το συγκεκριμένο Φεστιβάλ την περίοδο 1958-1963, πριν από σχεδόν 60 χρόνια. Ήταν κάτι πολύ πρωτοποριακό. Τελευταία ζωντανέψαμε και πάλι τον Τουριστικό Όμιλο και ξεκινάμε το Φεστιβάλ. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί μία εκδήλωση που να υποστηρίζει το αγροτικό προϊόν και να προβάλει την πόλη» δήλωσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, Ζήσης Πατσίκας, με αφορμή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 15 Μαρτίου για το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.