6 Μαρ 2016

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΛΠΟΥ- Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Η θεραπεία που ζητούν οι γυναίκες βελτιώνει την ερωτική ζωή και αποκαθιστά την χαλάρωση.


Τον επανασχεδιασμό και την σύσφιγξη της ευαίσθητης περιοχής ζητούν ολοένα περισσότερες γυναίκες από τον γυναικολόγο τους. Οι αισθητικές επεμβάσεις ανάπλασης κόλπου και σύσφιγξης αιδίου γνωρίζουν άνοδο διεθνώς καθώς γίνονται πλέον αναίμακτα στο χώρο του ιατρείου, χωρίς χειρουργείο και ράμματα. Το λέιζερ προσφέρει σύσφιγξη βελτιώνοντας την ερωτική ζωή μιας γυναίκας που αμέσως μετά τη διαδικασία επιστρέφει στις υποχρεώσεις της.

Όπως εξηγεί η μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Σοφία Καλογήρου, συνεργάτης του μαιευτηρίου Μητέρα, η οποία εφαρμόζει την μέθοδο:
«Η ζήτηση για την ανάπλαση κόλπου είναι αυξημένη για πολλούς λόγους. Από τη μία χάρη στο τελευταίας γενιάς λέιζερ ανάπλασης C02 MonaLisa Touch που προσφέρει σύσφιγξη ανώδυνα χωρίς χειρουργείο. Από την άλλη στο γεγονός ότι οι γυναίκες και μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα της ξηρότητας και της ατροφίας που τις ενοχλεί μετά την εμμηνόπαυση και για την ακράτεια που τις απασχολεί μετά τον τοκετό. Μια άλλη αιτία είναι ότι η αποτρίχωση τοπικά είναι διαδεδομένη και θέλουν η εικόνα του αιδοίου να είναι αισθητικά όμορφη καθώς περνάει ο χρόνος».

Πώς γίνεται η λέιζερ ανάπλαση κόλπου
Αφού ο γυναικολόγος εξετάσει την γυναίκα και δει ότι υπάρχει ένδειξη για εφαρμογή του λέιζερ αλλά και ότι δεν παρουσιάζει μολύνσεις ή λοιμώξεις τοπικά (π.χ. έρπης, μύκητες), εισάγει στον κόλπο την λεπτή κεφαλή του λέιζερ. H μέθοδος ολοκληρώνεται με ασφάλεια μέσα σε λίγα λεπτά, στα οποία το λέιζερ προκαλεί αόρατους μικροτραυματισμούς στην περιοχή. Το επόμενο διάστημα έχουμε παραγωγή κολλαγόνου, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος τοπικά και νέο υγιή ιστό στα τοιχώματα του κόλπου που έχουν μεγαλύτερο πάχος.

Το laser MonaLisa Touch χρησιμοποιείται εξωτερικά και για τα χείλη του αιδίου προσφέροντας σύσφιγξη στην περιοχή, ενώ μια ειδική κεφαλή ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της ακράτειας.
Συνολικά απαιτούνται γύρω στις 3 συνεδρίες σε μεσοδιάστημα 1-1,5 μήνα. Οι έρευνες που έχουν εκπονήσει πανεπιστημιακές κλινικές δείχνουν ότι πάνω από 80% είναι ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα του λέιζερ.
Info: Σοφία Καλογήρου, www.sofiakalogirou.gr, τηλ.: 210 7710386