22 Δεκ 2015

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ "ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ"

«Στόχος να μην γυρίσει ο χρόνος» Αυτή ήταν η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ερώτηση για το πότε θα καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα και συγκεκριμένα το επίδομα τέκνων και ειδικό πολυτεκνικό επίδομα απο τον ΟΓΑ.

 Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Καρέλλας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για την επέκταση του προγράμματος αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης στα σχολεία με την χορήγηση δωρεάν δεκατιανού σε χιλιάδες μαθητές έκανε γνωστό ότι στόχος του Υπουργείο Εργασίας είναι να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα πριν το 2016 χωρίς όμως να να δώσει εκτίμηση για την ημερομηνία πληρωμής.


 Είναι εμφανές ότι αν και στο Υπουργείο υπάρχει σκοπός να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι για τις εορτές, δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή τα χρήματα για να πιστωθούν στους 643.290 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη, γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων, καταβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.

 Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Καρέλλα δεν δίνουν ανάσα όμως στους εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους αφού είναι ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο η πληρωμή να πάει για το νέο έτος. Όσο αφορά το πρόγραμμα δωρεάν δεκατιανού σε μαθητές έγινε γνωστό ότι θα επεκταθεί και σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης με την διανομή γάλακτος. Παράλληλα προγραμματίζεται η διανομή φρούτων στα σχολεία ενώ το 2016 στόχος είναι η επέκταση του προγράμματος σε όσα σχολεία δεν διαθέτουν κυλικεία.

πηγη