2 Νοε 2019

Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη και τον Δήμο Βέροιας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας

Μετά την επίσκεψη στο κέντρο ελέγχου smart-Trikala στην πόλη των Τρικάλων και ενώ συνεχίζονται τα μαθήματα Ισπανικών με την εθελοντική προσφορά της ηλεκτρολόγου εκπαιδευτικού κ. Ευαγγελίας Δεληγιάννη, οι συμμετέχοντες μαθητές του προγράμματος Erasmus+ του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποίησαν την 3η προπαρασκευαστική δραστηριότητα του προγράμματος, με ενημερωτική επίσκεψη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και στον Δήμο Βέροιας.
Στην βιβλιοθήκη τους συμμετέχοντες μαθητές ενημέρωσε για τις ψηφιακές υπογραφές και το "Γραφείο χωρίς Χαρτί" ο υπεύθυνος τεχνολογίας κ. Μπίκας Γιώργος, ενώ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας, για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο υπεύθυνος πληροφορικής του Δήμου κ. Αντωνιάδης, η υπεύθυνη των ΚΕΠ κ. Παυλίδου και ο υπεύθυνος για τις ψηφιακές υπογραφές του ΚΕΠ Βέροιας κ. Σπυρίδης.
Τους μαθητές καλωσόρισαν η
αντιδήμαρχος Παιδείας  κ. Συρμούλα Τζήμα - Τόπη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Χρήστος Τσιούντας. Αμφότεροι υποσχέθηκαν υποστήριξη στο εκπαιδευτικό έργο του Ε.Κ. και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην σχεδιαζόμενη κινητικότητα.
Το πρόγραμμα Erasmus+ του 1ου Ε.Κ. Βέροιας έχει τίτλο: "e-government (ηλεκτρονική διακυβέρνηση): Όχημα για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάπτυξη της οικονομίας". Προβλέπει την εκπαίδευση στην Βαρκελώνη, 8 μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, 8 μαθητών του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και δύο εκπαιδευτικών του τομέα Πληροφορικής του Ε.Κ επί 15 ημέρες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Φορέας διαχείρισης για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).