17 Μαΐ 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ-ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ..(ΦΩΤΟ)

«Να έχει ζωή, συνεχώς, μέρα και νύχτα». Αυτός είναι ένας στόχος κεντρικός των συνεργατών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που εδώ και χρόνια εργάζονται για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο.
Μια πρώτη γεύση αυτής της παλλόμενης, συνεχούς και πολυσχιδούς ζωής θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το κοινό από τις 21 ως τις 24 Ιουνίου, στο υπό κατασκευή Κέντρο, αφού θα ανοίξει για το κοινό με μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών δράσεων. Θα είναι δηλαδή μια μικρή πρόβα για το μεγάλο μέλλον που χτίζεται στην άκρη του Φαλήρου, εκεί που ο Renzo Piano οροματίστηκε ένα έργο που θα του ταιριάζει η φράση Bella Vista. Kαλή θέα, η επιστροφή της καλής θέας στην πόλη.
O Piano σε αυτή τη χρονική φάση, συζητείται εντόνως ξανά ως ο οραματιστής που μέσω της αρχιτεκτονικής αλλάζει τη σχέση του κοινού με την τέχνη. Με σειρά κορυφαίων έργων, το Whitney Museum στη Νέα Υόρκη αποτελεί τομή στον παγκόσμιο χάρτη για τον τρόπο που συνδέει τον πολιτισμό με την πόλη και τον πολίτη. Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα φέρει διευρυμένες αυτές τις ιδιότητες, όπως και την ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη αρχιτεκτονική.
Ο σταρ αρχιτέκτονας θα βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις τρεις μέρες του Ιουνίου και θα απευθύνει ομιλία αναφορά με τη βιωσιμότητα. Στο ΚΠΙΣΝ θα βρεθεί όμως και ο κορυφαίος Ρώσος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ που θα παίξει ένα παράλληλο παιχνίδι σκάκι με πολλούς παίκτες. Επίσης θα γίνει αγώνας δρόμου από το Παναθηναϊκό Στάδιο ως το ΚΠΙΣΝ,κ θα γίνουν δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, συναυλία έκπληξη για τον εορτασμό της Ημέρας της Μουσικής στις 21 Ιουνίου και πολλές πολλές άλλες δράσεις.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως θα υπάρξει προβολή σημαντικών έργων video art σε επιμέλεια του πρύτανη του τμήματος τέχνης του Yale, ακαδημαϊκό, καλλιτέχνη και επιμελητή David Storr. Oι προβολές αυτές θα διαρκούν ως το ξημέρωμα. H είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη, όμως σε κάποιες θα απαιτείται προεγγραφή


Πηγή: http://www.iefimerida.gr