14 Μαΐ 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΤΕ

Η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ δεν εφαρμόζει τον νόμο 4235/2014 προκειμένου να ρυθμίσει τα δάνεια των αγροτών θεωρώντας πως οποιοσδήποτε υπολογισμός οφειλής βασιζόμενος σε αυτόν είναι αυθαίρετος και αβάσιμος.

Σύμφωνα με την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ δεδομένου ότι δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση στο έγγραφο 299/27-2-2014 που απέστειλε προς τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το οποίο ζητούσε να εξειδικευτούν οι ασάφειες και οι όροι εφαρμογής της διάταξης, δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της.

Παράλληλα, προτρέπει τους αγρότες που εντάσσονται σε αυτό το νόμο να προχωρήσουν σε άλλες ρυθμίσεις με δυσμενέστατους όρους αυτών που προβλέπονται.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει γίνει αποδέκτης πλήθους αιτημάτων αγροτών και είχε διαρκείς επικοινωνίες μας με την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ, οπότε και τις γνωστοποιήθηκαν τα προαναφερθέντα.

Μετά από όλα αυτά ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Τζανέτος Καραμίχας, με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, κα Νάντια Βαλαβάνη, ζητά την άμεση φροντίδα για την αποστολή απάντησης επί των ερωτημάτων του εγγράφου του εκκαθαριστή.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρους της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως εξής: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ