18 Μαΐ 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

Ομιλία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα λογοθεραπείας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, ο Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νάουσας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Για πρώτη φορά η Νάουσα παίρνει μέρος  στο πρόγραμμα σου ΣΕΛΛΕ, στο οποίο συμμετέχουν 20 Δήμοι σε όλη τη χώρα.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Βέτλανς» τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δάγγας. Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Ζησιμάνου. Στην συνέχεια η κα. Μαρία Μπιλιούρη (λογοθεραπεύτρια) ανέλυσε τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και πώς μπορεί ένας λογοθεραπευτής να συμβάλει στη βελτίωση της επικοινωνίας και της ποιότητας της ζωής.Η ενδιαφέρουσα ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό. Έντονος ήταν ο προβληματισμός των συμμετεχόντων για την στάση του εκπαιδευτικού απέναντι στα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με μαθησιακές δυσκολίες στην διάρκεια των μαθημάτων.

Στο κλείσιμο της ομιλίας η συνεργάτης του Δημάρχου για θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, κα. Χατζηκυριάκου, ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί κύκλος ομιλιών σχετικά με την εκπαίδευση.


φωτο: www.inaoussa.gr