18 Μαΐ 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

Ομιλία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα λογοθεραπείας πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, ο Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νάουσας και ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Για πρώτη φορά η Νάουσα παίρνει μέρος  στο πρόγραμμα σου ΣΕΛΛΕ, στο οποίο συμμετέχουν 20 Δήμοι σε όλη τη χώρα.




Στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Βέτλανς» τον χαιρετισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δάγγας. Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Ζησιμάνου. Στην συνέχεια η κα. Μαρία Μπιλιούρη (λογοθεραπεύτρια) ανέλυσε τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και πώς μπορεί ένας λογοθεραπευτής να συμβάλει στη βελτίωση της επικοινωνίας και της ποιότητας της ζωής.



Η ενδιαφέρουσα ημερίδα ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό. Έντονος ήταν ο προβληματισμός των συμμετεχόντων για την στάση του εκπαιδευτικού απέναντι στα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με μαθησιακές δυσκολίες στην διάρκεια των μαθημάτων.

Στο κλείσιμο της ομιλίας η συνεργάτης του Δημάρχου για θέματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, κα. Χατζηκυριάκου, ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο, με πρωτοβουλία του Δήμου, θα πραγματοποιηθεί κύκλος ομιλιών σχετικά με την εκπαίδευση.


φωτο: www.inaoussa.gr