8 Μαΐ 2015

ΔΕΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ "ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ" Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ!(ΦΩΤΟ)

Ο Μουρίνιο δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο. Χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί για τις ιδιοτροπίες του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο παρόν κείμενο, θα ασχοληθούμε με τα


κολλήματα του με συγκεκριμένους παίκτες, οι οποίοι από την στιγμή που τον συνάντησαν σε κάποια ομάδα έκαναν (τουλάχιστον) ένα βήμα πίσω στην καριέρα τους. Πάμε να τους δούμε!


Χαμίτ Αλτιντόπ


Τον Μάιο του 2011, η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Τούρκου διεθνή από την Μπάγερν έναντι 6,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Τούρκος έκανε το ντεμπούτο του ως αλλαγή τον Σεπτέμβριο του 2011 σε ένα ματς απέναντι στον Άγιαξ. Δεν ξεκίνησε κανένα παιχνίδι ως βασικός μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, αφού το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ο Μουρίνιο τον άφησε στον πάγκο. Την επόμενη χρονιά ο Αλτιντόπ επέστρεψε στην πατρίδα του και στην Γαλατασαράι.

Μοχάμεντ Σαλάχ


Μετά από μια "μάχη" με την Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του '14, η Τσέλσι του Μουρίνιο κατάφερε να αποκτήσει τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος είχε μπει στο μάτι του Πορτογάλου, από τότε που η Βασιλεία είχε κερδίσει την Τσέλσι με τον Αιγύπτιο να κάνει πράγματα και θάματα. Για "εκδίκηση" ο Μουρίνιο τον αγόρασε και τον άφησε στον πάγκο για την υπόλοιπη σεζόν. Τώρα, είναι δανεικός στην Φιορεντίνα με την οποία έχει βάλει 7 γκολ σε 16 αγώνες.

Χουάν Κουαδράδο


Όταν ο Κουδράδο ήρθε στην Τσέλσι για 36 εκατομμύρια ευρώ, όλοι περίμεναν ότι θα αποτελούσε ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Αζάρ. Δυστυχώς για το ποδοσφαιρικό κοινό, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Από τον Γενάρη που ήρθε ο Κολομβιανός από την Φιορεντίνα, δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι, αφού και ο Μουρίνιο δεν του έχει δώσει την ευκαιρία.
Λασανά Ντιαρά



Ο Γάλλος μέσος πήγε στην Μαδρίτη τον Γενάρη του 2009 από την Πόρτσμουθ και με τις πρώτες εμφανίσεις του κέρδισε το δύσκολο κοινό των Μαδριλένων. Όλα αυτά μέχρι το 2010 που ήρθε ο Μουρίνιο στην Ισπανία. Ο Πορτογάλος έφερε τον Κεντίρα και ο Γάλλος έχασε τη θέση βασικού στην Ρεάλ. Από το 2012 αγωνίζεται στη Ρωσία.
Χουάν Μάτα

Οι φετινές εμφανίσεις του Μάτα με την φανέλα της Γιουνάιτεντ δείχνουν πόσο λάθος φέρθηκε ο Μουρίνιο στον Ισπανό. Αν και ο Μάτα αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης για την Τσέλσι τόσο το '12 όσο και το '13, ο Πορτογάλος τον άφησε πολλές φορές στον πάγκο, προτιμώντας τον Όσκαρ στη θέση του, μια κίνηση που προκάλεσε πολλές φορές δυσφορία στους φίλους των "μπλε".

Σέρχιο Κανάλες

Ο Κανάλες στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας αποτελούσε έναν πολλά υποσχόμενο παίκτη για το ισπανικό ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν πήρε από τον Μουρίνιο την στήριξη που χρειάζεται ένας νέος παίκτης. Έτσι μετά από 10 εμφανίσεις σε δύο σεζόν ο Ισπανός πήρε μεταγραφή στην Βαλένθια, ενώ σήμερα αγωνίζεται στην Σοσιεδάδ του Μόγιες.
Νουρί Σαχίν

Όταν ο Σαχίν πήγε από την Ντόρτμουντ στην Ρεάλ το καλοκαίρι του 2011, όλοι περίμεναν πως ο Τούρκος θα αφήσει εποχή με τη φανέλα της "Βασίλισσας". Τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι, αφού ο Μουρίνιο δεν του έδωσε χρόνο να προσαρμοστεί και τον έδωσε δανεικό σε Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ. Από πέρυσι έχει αποκτηθεί ξανά από τους Γερμανούς.
Κακά

Ο Κακά πήγε ως τεράστιος όνομα στην Ρεάλ και ως πρώην κάτοχος της Χρυσής Μπάλας. Την πρώτη χρονιά στην Μαδρίτη, όλα πήγαν καλά για τον Βραζιλιάνο. Την δεύτερη χρονιά συνέβησαν δύο ατυχή γεγονότα. Τραυματίστηκε και έμεινε έξω για 8 μήνες, ενώ ήρθε και ο Πορτογάλος στην Ρεάλ. Ο συνδυασμός αυτός ήταν "θανατηφόρος" για την καριέρα του Βραζιλιάνου, στον οποίο δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στην Μαδρίτη.

Ίκερ Κασίγιας


Από εκεί που ο "Άγιος" Ίκερ θεωρούνταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο, έχοντας πάρει τη φανέλα βασικού της Ρεάλ από το 1999 σπίτι του και έχοντας κερδίσει κάμποσα Champions League, 2 ευρωπαϊκά και 1 παγκόσμιο με την Ισπανία, ήρθε ο Μουρίνιο για να τον αφήσει στον πάγκο και να βάλει στη θέση του κάποιον Αντόνιο Αντάν. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ρεάλ επί Μουρίνιο απέκτησε και τον Ντιέγκο Λόπες της Σεβίλλης. Κρίμα τόσο για τον Ίκερ, όσο και για τον Μουρίνιο.
Πέδρο Λεόν

Ο Λεόν ήταν θύμα όλων των ιδιοτροπιών του Μουρίνιο. Αποτελούσε συχνά πυκνά τον δέκτη πικρόχολων σχολίων του Πορτογάλου, ενώ παράλληλα δεν του δινόταν η ευκαιρία να δείξει τι αξίζει μέσα στο γήπεδο, αφού τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε μόλις 132 λεπτά. Σήμερα ο Λεόν παίζει στη Χετάφε.

Πηγή: toptenslides.com,contra.gr