16 Απρ 2015

ΒΟΜΒΑ-Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

Αιφνιδιαστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στις 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενος, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε τη θέλησή του να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2009 και έμειναν στη μέση, όπως είπε.


Υψηλόβαθμες πηγές του μεγάρου Μαξίμου διαβεβαίωναν αμέσως μετά ότι η συνάντηση των δύο ανδρών «διεξήχθη σε καλό κλίμα» και προσέθεταν: «Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γ. Παπανδρέου για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο πρώην Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Α. Τσίπρα ότι θα συμβάλει υπέρ του αγώνα που δίνει η κυβέρνηση».


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπανδρέου μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό έχει ως εξής:


«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό για θέματα στην Ελλάδα, στην ΕΕ και διεθνώς. Οι θέσεις μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται οι αλήθειες από όσα ζούμε. Πατριωτικός σκοπός ήταν και παραμένει να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σκληρή κατάκτηση, να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Βέβαια θέλαμε και μια άλλη Ευρώπη με αλληλεγγύη, μια Ευρώπη της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Για αυτή την Ευρώπη παλεύουμε. Είμαστε μέσα σε μια συντηρητική Ευρώπη και μέσα σε αυτό πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση. Για να διαμορφώσουμε ένα κράτος δικαίου που θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα πόδια μας. Εμείς για αυτόν το στόχο θα παλέψουμε και θα βοηθήσουμε».

Περισσότερα δείτε στην iefimerida.gr