2 Νοε 2015

ΗΜΑΘΙΑ - ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ - ΑΠΑΤΩΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 21χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Υποδυόμενος τον πλανόδιο πωλητή και με τη μέθοδο της απασχόλησης μετέβαινε μαζί με συνεργό του στις οικίες ηλικιωμένων και αφα ιρούσαν χρηματικά ποσά

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση απατών και κλοπών χρηματικών ποσών από τις οικίες 2 ηλικιωμένων σε χωριά της Ημαθίας.


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 21χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου αλλά και του συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του 2014 καθώς και τον Οκτώβριο του 2015 οι προαναφερόμενοι, υποδυόμενοι τους πλανόδιους πωλητές, πήγαν στις οικίες 86χρονης και 88χρονου, αντίστοιχα, όπου με το πρόσχημα πώλησης λευκών ειδών, αλλά και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και διέφυγ αν με όχημα που είχ αν σταθμεύσει κοντά στις οικίες .

Σημειώνεται ότι, ο 21χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για τα ίδια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις .

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.