23 Μαρ 2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στη Βέροια, έδρα της Π.Ε Ημαθίας, καθορίζεται ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί  της23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016.

Πέμπτη 24 Μαρτίου


Ομιλίες σε όλα τα Σχολεία Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας.

Ώρα 18.00: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους, όπου θα παραταχθεί και η Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου

Ώρα 07.30:Χαιρετιστήριες βολές, με τη φροντίδα της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, καθώς και κατά τη δοξολογία, χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία των εκκλησιών και επίσημη έπαρση σημαίας.

Ώρα 10.30:Επίσημη δοξολογία με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και  Καμπανίας κ. Παντελεήμονος στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. Εκφώνηση, μέσα στον Ιερό Ναό, του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ζερδαλή Σωτήριο, εκπαιδευτικό του 8ου Δ.Σ. Βέροιας

Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην πλατεία Ωρολογίου και κατάθεση στεφάνων. Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 12.00: Παρέλαση  των Αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, προσκόπων, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων του Στρατού.