11 Μαρ 2016

SMS "ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Το έτος 2015 ήταν χρονιά που σημειώθηκαν πολλά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ασφαλιστικά καλυπτόμενα από τον ΕΛ.Γ.Α. και όπως επισημαίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές αυτές είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση
του ασφαλιστικού οργανισμού, από τις μέχρι τώρα πληρωμές που πραγματοποίησε για τις ζημιές αυτές παρατηρήθηκε ότι μεγάλος αριθμός παραγωγών δεν έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολό τους, με συνέπεια να μην τους καταβάλλονται οι υπολογισθείσες αποζημιώσεις, και για τον λόγο αυτό, ενημερώνει τους παραγωγούς πως η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το 2015 είναι η 31η Μαρτίου 2016 και τα αντίστοιχα ποσά θα πρέπει να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Τράπεζα Πειραιώς, με κωδικό ΜΠ 715.

Ειδικότερα:

-Όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2015 την εξουσιοδότηση και χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού από τον ΕΛΓΑ θα πρέπει να ελέγξουν τις κινήσεις του λογαριασμού τους ή να επικοινωνήσουν με το 1540 προκειμένου να βεβαιωθούν για το αν υπάρχει ή όχι οφειλή. Σε περίπτωση που υπάρχει οφειλή, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί απευθείας στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ και μέχρι 31/03/2016. Σημειώνουμε πως ο ΕΛΓΑ, πριν την εκπνοή της προθεσμίας, είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει, σε όσους τον έχουν εξουσιοδοτήσει, σε χρεώσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών  και είναι ευνόητο πως δεν θα γίνονται εκ νέου χρεώσεις σε ήδη εξοφλημένες ασφαλιστικές εισφορές.

-Όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει  ως τόπο καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2015 την απ’ ευθείας κατάθεση πρέπει έως 31 Μαρτίου 2016 να καταθέσουν στον ως άνω τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ το σύνολο της ασφαλιστικής εισφοράς για το έτος 2015. Σημειώνουμε πως όσοι παραγωγοί έχουν δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα λάβουν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, γραπτό μήνυμα με το οποίο θα ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής εισφοράς.

Τέλος, επισημαίνεται πως όσοι παραγωγοί είχαν εξουσιοδοτήσει τον ΕΛ.Γ.Α. να προβεί σε χρέωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και δεν διαπιστώσουν κινήσεις χρέωσης από τον ΕΛ.Γ.Α. στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει την απ’ ευθείας κατάθεση ως τρόπο εξόφλησης και δεν λάβουν γραπτό μήνυμα, θα πρέπει να επικοινωνούν με το 1540 προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές ποσό της οφειλόμενης ασφαλιστικής τους εισφοράς έτους 2015.