18 Ιουν 2015

ΚΡΙΣΙΜΟ EYROGROUP ME ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ KAI "ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΛΟΥΜ"....!

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup έστειλε το δικό του τελεσίγραφο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα είπε πως  το πρόγραμμα για την Ελλάδα λήγει στις 30 Ιουνίου και αυτό είναι το όριο.


Οι θεσμοί έχουν κάνει υποχωρήσεις ήρθε η ώρα να κάνει πίσω και η Ελλάδα

Σαφής ότι τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί, ήταν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στέλνοντας παράλληλα και τελεσίγραφο ότι το πρόγραμμα λήγει στο τέλος του μήνα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη Σύνοδο, δήλωσε πως στην πρόταση που έχουν υποβάλει οι θεσμοί υπάρχουν συμβιβασμοί και έχουν γίνει υποχωρήσεις και πρόσθεσε πως τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί.

Αποστολή μας σήμερα είναι να φέρουμε τη συμφωνία πιο κοντά, αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα σημειωθεί η πρόοδος, στην οποία ελπίζω, δήλωσε ο επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο.«Δεν θα κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί αν το ΔΝΤ  δεν πληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Έχω μία δουλειά να κάνω σήμερα και αυτή είναι να δούμε αν θα πλησιάσουμε σε μία συμφωνία με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να δούμε τι θα μας πουν οι θεσμοί, αλλά μικρή πρόοδος έχει γίνει. Πρέπει να υπάρξει μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί λήγει στο τέλος του μήνα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα. Το επόμενο βήμα ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη, και οικονομικά βιώσιμη, συμφωνία πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά», επεσήμανε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Και τόνισε με νόημα για το ελληνικό χρέος:

«Η υπόσχεση για μείωση του χρέους είναι ακόμα έγκυρη αν οι Έλληνες ικανοποιήσουν όλους τους όρους.Δεν είμαστε κοντά σε αυτό».



Περισσοτερα εδω