18 Ιουν 2015

Ο ΗΜΑΘΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 1ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΟΥΡΟΥΝΑΔΩΝ (ΦΩΤΟ)

Κυνηγοί με προτίμηση στο κυνήγι αγριόχοιρου, βρέθηκαν στη Λαμία και τη Φθιώτιδα στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας Κυνηγετικής Συνάντησης Ομάδας Γουρουνάδων Θηράματα και Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας που πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Ιουνίου.


«Γουρουνάδες» από όλη την Ελλάδα  βρέθηκαν το τριήμερο σε Λαμία, Καμένα Βούρλα και Μώλο,  σε ένα τριήμερο που περιλάμβανε πολλές θεωρητικές και πρακτικές  εργασίες.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου οι κυνηγοί  παρακολουθήσαν σεμινάρια Δασοπροστασίας, Πρώτων Βοηθειών και κυνηγετικής αγωγής για ασφαλή χρήση κυνηγετικού όπλου από τις 4 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, ενώ θα ακολούθησε και ομιλία από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Γιάννουλη με θέμα «Η συνάντηση του περιβάλλοντος με το κυνήγι».

Το Σάββατο 13 Ιουνίου όμως ήταν το κυρίως μενού, καθώς το πρωί από τις 7 έγινε η  παρουσίαση «στάμπας» από τα γουρουνόσκυλα στην έξοδο του Μώλου, ενώ το βράδυ στις 9 στην Κρυστάλλινη Πηγή στο Γοργοπόταμο θα διεξήχθη χοροεσπερίδα με φαγητό και ποτό.

Τέλος την Κυριακή 14 Ιουνίου στα Καμένα Βούρλα έγινε η απονομή  των βραβείων  με μεγάλο νικητή των  Γιώργο Κωνσταντό απο το Παλαιοχωρι Ημαθίας και αποτίμηση της 1ης Συνάντησης όπου υπήρχε η πρόθεση για να καθιερωθεί κάθε χρόνο.