17 Ιουν 2015

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ!(ΦΩΤΟ)

Μια ακαδημία πρότυπο, συναντήσαμε στην επίσκεψή μας στα Τρίκαλα Ημαθίας


Πρόκειται για την ακαδημία του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας, όπου γνωρίσαμε νέους ανθρώπους με μεράκι, όρεξη για δουλειά και γνώσεις με τις οποίες καθοδηγούν τα παιδιά και τους μαθαίνουν σωστό ποδόσφαιρο.


Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ήδη πολλά παιδιά από την ακαδημία, έχουν μεταπηδήσει στην πρώτη ομάδα, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγόρια της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κάθε σεζόν.

Όπως μας είπαν οι προπονητές της ακαδημίας του ΜΕΓΑ , η νίκη γι αυτούς, δεν είναι αυτοσκοπός.  Μεγαλύτερη αξία έχει η συνεχής βελτίωση των παιδιών, το  να πάρουν εμπειρίες, να χαίρονται να είναι ευτυχισμένα, μαθαίνοντας και παίζοντας ποδόσφαιρο.



Η Ακαδημία των Τρικάλων Ημαθίας  συνεχίζει να μεταδίδει τις γνώσεις της και την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Άλλωστε όλοι οι άνθρωποι που συναντήσαμε στην ακαδημία πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά αθλούνται, κοινωνικοποιούνται, διασκεδάζουν και διαμορφώνουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα.

Τα παιδιά προπονούνται σε σύγχρονο χώρο με άριστο  εξοπλισμό, σ’ ένα χώρο που σέβεται  απόλυτα τον αθλητή, τον γονιό και το παιδί,χάρις το μεράκι των ανθρώπων που είναι  κοντά στην ομάδα.

Τα ηλικιακά τμήματα της ακαδημίας αποτελούνται από παιδιά ηλικίας 5-14 ετών και χωρίζονται ανά δύο έτη  ενώ συμμετέχουν κάθε χρόνο σε τοπικά και όχι μόνο πρωταθλήματα και τουρνουά.

Σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια αυτή έχουν και οι προπονητες της ακαδημίας οι οποίοι είναι  Διπλωματούχοι Uefa και Απόφοιτοι Τ.Ε.Φ.Α. με ειδικότητα  το ποδόσφαιρο, είναι άρτια καταρτισμένοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες και πλήρως συνειδητοποιημένοι  ότι έχουν να κάνουν κυρίως με την  “ευαίσθητη” ηλικία, όπου ο ρόλος τους είναι πρώτα  παιδαγωγικός και μετά εκπαιδευτικός.


Αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία, και άτυπη διάκρισή της, είναι ότι πολλά παιδιά αγωνίζονται στην μεγάλη ομάδα, ενώ και πρώην παίκτες της  ακαδημίας, συμμετέχουν πλέον σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες, κάνοντάς τους προπονητές των τμημάτων της ακαδημίας πολύ υπερήφανους!



Αυτό που εισπράξαμε από την επίσκεψή μας, είναι ότι καθημερινά και έμπρακτα η ακαδημία ευχαριστεί και ανταποδίδει την στήριξη και την προτίμηση γονέων και παιδιών.

Φεύγοντας από τον πολύ όμορφο χώρο του γηπέδου των Τρικάλων Ημαθίας, σκεφτήκαμε ότι σίγουρα το παιδί μας θα το στέλναμε εκεί, γιατί εκεί διδάσκουν ποδόσφαιρο.

Ευχόμαστε στην πολύ καλή αυτή ακαδημία και τους ανθρώπους της να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό τη δουλειά που κάνουν και να πραγματοποιήσουν όλους τους στόχους, που έχουν θέσει.


*Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε δηλώσεις από τους ανθρώπους της Ακαδημίας αλλά και από τους μικρούς πρωταγωνιστές! 


Δείτε μερικές όμορφες στιγμές: