18 Ιουν 2015

ΑΝΟΙΓΟΥΝ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στις 29 Ιουνίου με τους μικρούς, ηλικίας 7 ως 12 ετών, επαναλειτουργούν μετά από 4 χρόνια οι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Γεωργίας στο Σούνιο.



Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, την οποία και προανήγγειλε η εφημερίδα Agrenda το περασμένο Σάββατο 13 Ιουνίου, δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, καθώς και των υπαλλήλων του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες), των Ν.Π.Δ.Δ., του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, των Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς τους. Οι κατασκηνώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο κόστος που θα βαρύνει τους γονείς των κατασκηνωτών είναι τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου επισκέφθηκε την κατασκήνωση, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις και είχε συνεργασία με τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων του Υπουργείου για να εξασφαλιστεί η άρτια λειτουργία του χώρου και των υπηρεσιών.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε: «Σε μια δύσκολη στιγμή για όλες τις ελληνικές οικογένειες, σκεφτήκαμε ότι είναι «πολυτέλεια» να μένουν αναξιοποίητες οι πολύ καλές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Υπουργείου. Μετά από 4 χρόνια αδράνειας προχωρήσαμε σε όλες τις τυπικές και ουσιαστικές ενέργειες προετοιμασίας και είμαστε πλέον σε θέση να προσκαλέσουμε τα παιδιά των αγροτών και των υπαλλήλων του Υπουργείου να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνουμε για μερικές μέρες αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης».

H σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Κατασκηνώσεων

Ανακοινώνεται στους συναδέλφους υπαλλήλους που υπηρετούν στο πρώην Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών και στους Αγρότες της χώρας ότι η διαμονή των παιδιών τους στην κατασκήνωση του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που βρίσκεται στο Σούνιο Αττικής, θα είναι εντελώς δωρεάν, εκτός των εξόδων των εισιτηρίων μετακίνησης, από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα που θα βαρύνουν τους κατασκηνωτές.

Οι Υπηρεσίες στις οποίες θα υποβάλλονται οι αιτήσεις θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

Η Κεντρική Επιτροπή Κατασκηνώσεων στην συνεδρίαση της 16/5/2015 αποφάσισε να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις με τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις.

Α. Δικαίωμα συμμετοχής 

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, καθώς και των υπαλλήλων του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες), των Ν.Π.Δ.Δ., του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, των Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και μόνο εφόσον αυτά:

- Είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, που βεβαιώνεται με πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ Βιβλιάριο Ασθένειας, Αστυνομική Ταυτότητα, κλπ) , δηλ. παιδιά που γεννήθηκαν από το 1-1-2000 μέχρι και 31-12- 2008.

Αιτήσεις χωρίς σχετικό πιστοποιητικό απόδειξης ηλικίας θα απορρίπτονται.

- Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ. Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού.

Επιπλέον, για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων κ.λπ.) θα χρειασθεί και μία βεβαίωση από την Κοινότητα ή τον Συνεταιρισμό ή  τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι  γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι, δασεργάτες κ.λπ).

Υπόδειγμα της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθεί, καθώς και κάθε άλλο σχετικό έντυπο που θα την συνοδεύει, υπάρχουν στο τέλος της παρούσας.



Β. Ατομικό βιβλιάριο υγείας

Τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το ατομικό βιβλιάριο υγείας. Τούτο θα παραδίδεται στον αρχηγό της κατασκήνωσης από το παιδί, θα φυλάσσεται από αυτόν, με ευθύνη του, και θα επιστρέφεται στο παιδί κατά την αναχώρησή του στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου.



Γ.  Κατασκηνωτικές περίοδοι - Ηλικίες

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι τρεις. Για την καλύτερη λειτουργία και οργάνωση των προγραμμάτων (πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών κ.λπ.) με τα οποία απασχολούνται τα παιδιά στις κατασκηνωτικές περιόδους και τη διαμονή τους μέσα σε ένα πιο ομοιογενές, από πλευράς ενδιαφερόντων, περιβάλλον,  αποφασίστηκε η παρακάτω ομαδοποίηση των  ηλικιών.

Παιδιά ηλικίας από 7 μέχρι 12 χρόνων (μαθητές Δημοτικού) θα λάβουν  μέρος στις δύο (2) πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους, οι οποίες θα είναι μικτές. Στην τρίτη περίοδο θα λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας 13 μέχρι 15 χρονών (μαθητές Γυμνασίου) αγόρια-κορίτσια.

Οι  κατασκηνωτικές  περίοδοι  είναι:

-Από 29 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου (ηλικίας 7 – 12  χρόνων αγόρια-κορίτσια)

- Από  12  Ιουλίου μέχρι  25 Ιουλίου (ηλικίας 7 – 12  χρόνων αγόρια-κορίτσια)

- Από  25 Ιουλίου  μέχρι  7  Αυγούστου (ηλικίας 13 – 15 χρόνων αγόρια-κορίτσια)

Επισημαίνεται, ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα όρια της ηλικίας.

Οι αιτήσεις των ανωτέρω, που κατοικούν εκτός του Λεκανοπεδίου Αττικής,  θα κατατίθενται μόνο στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες και θα αποστέλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ και μόνο κατ' εξαίρεση με FAX.

Η μεταφορά των κατασκηνωτών και στελεχών γίνεται με μέριμνα του (πρώην) Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με πούλμαν που μισθώνονται από αυτό, μόνο από το Κεντρικό Κτίριο του Υπουργείου (Αχαρνών 2- Αθήνα) μέχρι την κατασκήνωση στο Σούνιο και επιστροφή τους στο Υπουργείο.

Η εκκίνηση των πούλμαν θα γίνεται ώρα 7.00 π.μ., την καθορισμένη ημερομηνία έναρξης της κατασκηνωτικής περιόδου.



Δ.  Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων - Επιλογή

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά ως εξής:

- Οι αγρότες και οι υπάλληλοι που είναι δικαιούχοι, στις πλησιέστερες υπηρεσίες του αγροτικού τομέα, του τόπου που κατοικούν. Οι υπηρεσίες που θα δεχθούν τις αιτήσεις θα φροντίσουν για τον έλεγχο και την  αποστολή τους ηλεκτρονικά ή με Fax το αργότερο 5 ημέρες πριν από την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου. Αιτήσεις που θα φθάσουν αργότερα θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και δεν θα γίνουν δεκτές.

-Οι υπάλληλοι και οι αγρότες που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις επίσης ηλεκτρονικά ή με Fax επίσης 5 ημέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν την δυναμικότητα της κατασκήνωσης θα γίνεται επιλογή με κλήρωση. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και ενός μέλους της ΚΕΚ. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο θα πρέπει να είναι σκαναρισμένες.

Πληροφορίες θα δίνονται στα τηλέφωνα: 1) κα Σώτη Μπόϊκου 2102125035, 2) κα Ρίσκα Κανέλλα 2102125198, 3) κα Μαρία Σάλλια 2102125161.


ΠΗΓΗ