6 Ιουν 2015

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΜΑΔΕΣ ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ

ΚΑΤΜΑΔΕΣ 



Μαγιά όσο ένα λουκούμι

1 λίτρο χλιαρό νερό

Λίγο αλάτι

Αλεύρι όσο πάρει


Εκτελεση:


Χτυπάμε μαζί την μαγιά με το χλιαρό νερό

Στη συνέχεια, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός και τελειώνουμε με το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ( αφού δεν έχουμε το παραδοσιακό ΣΑΤΣΊ )  αλείφουμε με ένα πινελακι λίγο βούτυρο ή λάδι και αφού ζεσταθεί, βάζουμε λίγη από τη ζύμη και απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Γυρνάμε τον κατμά να ψηθεί και από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε έτσι με όλο το χυλό.


*Η συνταγή είναι από την γιαγιά ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ από το Σαλασλαρι