11 Μαΐ 2015

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ Η ΒΕΡΟΙΑ

Απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πήρε ο ποδοσφαρικός εισαγγελέας αφού άσκησε πειθαρχικές διώξεις εις βάρος της Βέροιας, του γενικού αρχηγού Γιώργου Λαναρή και  του τέως μεγαλομετόχου Γιώργου Αρβανιτίδη.
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει απόλυτα το ρεπορτάζ που έκανε λόγο για «υποβιβασμό αλλά... ελπίδα παραμονής του Λεβαδειακού».

Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Super League, έρχεται μια εξέλιξη που είναι πιθανό να αλλάξει τα δεδομένα για την κατηγορία.Η Βέροια μετά από αυτή την απόφαση αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ποινής υποβιβασμού. Όπως έγινε γνωστό, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ομάδα της Βέροιας, στον γενικό αρχηγό Γιώργο Λαναρή και στον τέως μεγαλομέτοχο Γιώργο Αρβανιτίδη, για εμπλοκή σε ύποπτο προς χειραγώγηση παιχνίδι.

Η δίωξη των τριών προκύπτει μετά τις ένορκες καταθέσεις του πρώην προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Νίκου Γεωργέα, οι οποίοι είχαν αναφέρει πως στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου κι ενώ δεν υπήρχε σκορ στο παιχνίδι, άνθρωπος της ομάδας (ο γενικός αρχηγός Γιώργος Λαναρής, στον οποίο έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι), ζήτησε από την ομάδα να χάσει και μάλιστα με… over. Όπως κι έγινε τελικά, με τον Μήτρογλου να ανοίγει το σκορ στο 54’ και να ακολουθούν άλλα δύο γκολ, στο 86’ με τον Τζεμπούρ και το 91’ από τον Πάντελιτς.Για την ίδια υπόθεση κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας ένας ακόμη πρώην παίκτης της Βέροιας, ο Παντελής Καφές. Εφόσον οι διωκόμενοι κριθούν ένοχοι, ο κίνδυνος να επιβληθεί στη Βέροια ποινή υποβιβασμού είναι μεγάλος.

Η συγκεκριμένη είδηση επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του iefimerida, το οποίο ανέφερε ότι ο Λεβαδειακός περιμένε τα καλά νέα από την πειθαρχική δίωξη της Βέροιας λόγω της εμπλογής της σε παιχνίδι ύποπτο προς χειραγώγηση.





ΠΗΓΗ