17 Ιαν 2017

ΗΜΑΘΙΑ: Εξιχνιάσθηκαν 6 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων

Με το πρόσχημα επίσκεψης συγγενών τους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζαν σπίτια στην ευρύτερη περιοχή

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ

Η μεθοδική και πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας
Νάουσας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 6 περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα στην πόλη της Νάουσας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 ανδρών ηλικίας 59, 56, και 34 ετών, καθώς και μίας 43χρονης, όλοι τους ημεδαποί, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, με το πρόσχημα επίσκεψης συγγενικών τους προσώπων που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης, αρχικά εντόπιζαν τα διαμερίσματα που παραβίαζαν στην ευρύτερη περιοχή και μετά τη διάπραξη των κλοπών κατέφευγαν στο νοσοκομείο για να είναι πιο δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Πιο αναλυτικά διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω άτομα ενεργώντας από κοινού με την παραπάνω μέθοδο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 έως το Μάιο του 2016, διέπραξαν 6 διαρρήξεις και κλοπές από διαμερίσματα στην Νάουσα, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας 4.030 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν παραβιάζοντας τις πόρτες ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.