5 Απρ 2016

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 2016 - ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ!

Μέχρι της 31 Ιανουαρίου θα γνωρίζανε οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου πόσα στρέμματα με βαμβάκι καλλιεργήθηκαν και τη ποσότητες παραδόθηκαν στα εκκοκκιστήρια  για να καταβάλει περίπου 180.000.000
ευρώ στους βαμβακοπαραγωγούς την συνδεδεμένη προς τα τέλη Φεβρουάριου με αρχές Μαρτίου.Αλλά προς το παρόν από πληροφορίες
είναι όλα στον αέρα!

Σύµφωνα μάλιστα µε πληροφορίες µέχρι σήµερα έχουν παραδοθεί, λιγότερα από τα 845 εκατ. κιλά βάµβακος,έναντι της περσινής χρονιάς Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι  ποσότητες να είναι ίσως η χαμηλότερες των τελευταίων ετών.

Η φετινή, κακή χρονιά οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στο γεγονός ότι  παρουσιάστηκαν και πολλές ασθένειες που προσβάλλουν το προϊόν.

Πάντα με πληροφορίες του imathia-com  τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν το 2015 είναι γύρω στα 2.600.000 στρ. με αποτέλεσμα η συνδεδεμένη που θα λάβουν οι δικαιούχοι να να κυμανθεί από 65-71.5 ευρώ.

 Επίσης να σημειώσουμε ότι τελικά θα μπουν μέσα προς πληρωμή και στρέμματα από Σέρρες, Βόρειο Έβρο και περιοχής Σουφλίου, περιοχές οι οποίες είχαν προβλήματα με τις πλημμύρες και που δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να διαφοροποιηθεί κάπως τελικά η τιμή της συνδεδεμένης.

TEΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τις πληροφορίες που έχει το imathia-com η συνδεδεμένη βάμβακος θα καταβληθεί την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 το απόγευμα και θα είναι διαθέσιμα την  ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 από τα γκισέ των τραπεζών!