11 Οκτ 2015

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΑΝ 9 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ


Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου εμπόρου αγροτικών προϊόντων

Με πρόσχημα το μεγαλύτερο κέρδος έπεισε 9 αγρότες να του πουλήσουν τα εμπορεύματα από τις παραγωγές τους

Παραποιώντας το βάρος των φορτηγών οχημάτων που μετέφεραν τα εμπορεύματα κατάφερε να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 11.000 ευρώ


Η αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυαρίθμων περιπτώσεων απάτης σε βάρος αγροτών/παραγωγών σε χωριά των Σερρών, από 35χρονο ημεδαπό έμπορο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος προσέγγιζε αγρότες/παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών και με πρόσχημα το μεγαλύτερο κέρδος που θα είχαν από την μεταξύ τους συμφωνία, τους έπειθε να αγοράσει τα εμπορεύματά τους.

Ακολούθως, ο 35χρονος κατά την διαδικασία της ζύγισης ( απόβαρο ) των φορτηγών οχημάτων με τα οποία θα μετέφερε τα εμπορεύματα των αγροτών, παραποιούσε το πραγματικό τους βάρος ( εμφανίζοντα ν βαρύτερα), με αποτέλεσμα να πληρώνει λιγότερα χρήματα από αυτά που κανονικά αντιστοιχούσαν για τις πραγματικές ποσότητες των εμπορευμάτων που παραλάμβανε.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει προκύψει ότι, ο παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιου του 2014 με Ιούλιο του 2015, κατάφερε να εξαπατήσει 9 αγρότες/παραγωγούς ηλικίας από 35 έως 80 ετών και να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα 11.227 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον παθόντων ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.