14 Σεπ 2015

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ 12 ΧΡΟΝΗΣ!

Μία ακόμα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών ατόμων, δύο ημεδαπών, 29 και 24 ετών και ενός αλλοδαπού, 21 ετών.


Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, σχετικά με υπόθεση 12χρονης, που είχε διακομιστεί σε παιδιατρική κλινική, σε κατάσταση μέθης και όπως προέκυψε, συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με τέσσερα άτομα, τα οποία της είχαν ζητήσει να τους αποστείλει φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Παράλληλα, ένας εξ αυτών της είχε αποστείλει αντίστοιχες φωτογραφίες. Επίσης, υπήρχαν προτροπές και από τους τέσσερις, προκειμένου ο καθένας ξεχωριστά, να βρεθεί με την ανήλικη και να προβεί σε ασελγείς πράξεις μαζί της.

Όλα αυτά τέθηκαν υπ” όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική διάταξη και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, ενώ ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με εταιρίες παροχής διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και οι επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, αλλά και της Παρασκευής, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, μετέβησαν στις οικίες των δύο ημεδαπών εμπλεκομένων, σε περιοχές της Αττικής.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Αναζητούνται, παράλληλα, ο 21χρονος αλλοδαπός, που έχει μετοικήσει σε άγνωστη διεύθυνση, καθώς και το τέταρτο άτομο.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


πηγη