17 Μαρ 2015

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ 2015 -ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ!

 Oι αρμόδιες αρχές του υπουργείου  έχουν δώσει τα  στοιχεία για το πόσα στρέμματα με βαμβάκι καλλιεργήθηκαν και τη ποσότητες παραδόθηκαν στα εκκοκκιστήρια  για να καταβάλει περίπου 200.000.000

ευρώ στους βαμβακοπαραγωγούς την συνδεδεμένη στις αρχές Μαρτίου.Αλλά προς το παρόν λόγω αλλαγής κυβέρνησης είναι ακόμα άγνωστο.Από πληροφορίες όμως του imathia-com απο την Τριτη 10/3 το βράδυ ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε στην τράπεζα Πειραιώς τα αρχεία πληρωμής για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να γίνει η πίστωση στο λογαριασμών των παραγωγών μέχρι αργά το βράδυ της Τέταρτης11/3, ώστε να μην διαψευστεί το ΥΠΑΑΤ και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Αποστόλου,αλλά για μια ακόμη φορά εμπαίζουν στις πλάτες των Αγροτών χωρίς να έχουν πει ΤΙΠΟΤΑ!.
 Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του ΟΠΕΚΕΠΕ μας είπε ότι μια πιθανότητα  είναι να γίνει η πληρωμή Δευτερα  16/3 και η άλλη είναι.........?????

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη "η στρεμματική ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2014 θα είναι διαθέσιμη από σημερα Τρίτη 17 Μάρτη, αφού ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαδικασίες"


 θα είναι περίπου  στα 68,70 ευρώ το στρέμμα, ενώ οι ποσότητες που παραδόθηκαν στα εκκοκκιστήρια υπολογίζονται ότι θα είναι πολύ λιγότερες από την καλή περσινή χρόνια όπου παραδόθηκαν περισσότερα από 845 εκατ. κιλά βάµβακος.
Η φετινή, κακή χρονιά οφείλεται στις καιρικές συνθήκες την εποχή τις συγκομιδής, στις έντονες βροχοπτώσεις που σε ορισμένες περιοχές συνοδευόταν και από χαλάζι στην διάρκεια της σποράς με αποτέλεσμα την όψιμηση τις καλλιέργειας αλλά και στο γεγονός ότι παρουσιάστηκαν και ασθένειες που προσβάλλουν το προϊόν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του imathia-com τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν το 2014 είναι περισσότερα κατά 350.000 στρέμματα, με αποτέλεσμα η συνδεδεμένη να είναι πιο κάτω από τα 78 ευρώ που καταβλήθηκαν πέρσι στις αρχές Μαρτίου.

 ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΠΙΣΤΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΕΔΩ