1 Σεπ 2015

ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΕΥΤΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ

Πληρωμές για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του 2012 και του 2013 μέχρι το αργότερο στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, ζητούν οι τευτλοπαραγωγοί από τη ζώνη του Πλατέος που έχουν απηυδήσει με την κοροϊδία, όπως λένε, με τις, κατά καιρούς, κυβερνητικές δεσμεύσεις, για το θέμα, που μένουν ανεκπλήρωτες και προειδοποιούν πως, αν δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους, δεν θα παραδώσουν τεύτλα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης


Ανάλογη στάση θα κρατήσουν οι αγρότες και στην περίπτωση που η ζαχαροβιομηχανία δεν ανακοινώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές της φετινής παραγωγής, ώστε να μην επαναληφθούν τα… παρατράγουδα της καμπάνιας του 2014-15, όταν χρειάστηκε να φτάσουμε στον Φεβρουάριο του 2015 και να μεσολαβήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις και απίστευτες πολιτικές πιέσεις, για να εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί τη σοδειά τους.

«Θέλουμε να κάνουν ένα βήμα αξιοπιστίας και να μας εξοφλήσουν για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, για την οποία όλο ακούμε πως θα πληρωθούμε, αλλά ποτέ δεν γίνεται πράξη. Έχουν πει, αυτή τη φορά, πως μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα δοθούν τα χρωστούμενα στους δικαιούχους. Εμείς τους δίνουμε περιθώριο άλλες 5 ημέρες και λέμε πως αν έως τις 10 του μήνα δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα, η καμπάνια που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 16 Σεπτεμβρίου, δεν θα ξεκινήσει», τόνισε στο Agronews ο πρόεδρος του συλλόγου τευτλοπαραγωγών ζώνης Πλατέος, κ. Παύλος Μπογιαννίδης.

Όπως ανέφερε ο συνομιλητής μας η απόφαση λήφθηκε σε συνάντηση που είχε ομάδα τευτλοπαραγωγών τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ, η οποία συμφώνησε, επίσης, να κρατήσει την ίδια στάση, ως προς την παράδοση της πρώτης ύλης στη ζαχαροβιομηχανία, εφόσον η τελευταία δεν ανακοινώσει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής της φετινής συγκομιδής.

Για το θέμα του χρονοδιαγράμματος πληρωμών, πάντως, ο κ. Μπογιαννίδης μας είπε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση μετά τις 10 Σεπτεμβρίου (σ. σ. ώστε να έχουν εικόνα και για το τι θα γίνει με τις πληρωμές της Ολοκληρωμένης), στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν και οι μηχανάτορες κι από κοινού να διαμορφώσουν το πλαίσιο των επόμενων κινήσεών τους


ΠΗΓΗ