8 Σεπ 2015

ΑΠΟ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗ 70% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΣΕΚ!

Ένα πακέτο μέτρων ύψους 500 εκατ. ευρώ με σκοπό τη στήριξη των αγροτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του έκτακτου Συμβουλίου υπουργών γεωργίας στις 7 Σεπτεμβρίου. Από τα 500 εκατ. ευρώ η μερίδα του λέοντος (ήτοι 350-400 εκατ. ευρώ) θα κατευθυνθούν στη στήριξη του γαλακτοκομικού τομέα.


Η Κομισιόν ετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για δυνατότητα καταβολής του 70% των άμεσων ενισχύσεων από τις 16 Οκτωβρίου.Η Κομισιόν ετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για δυνατότητα καταβολής του 70% των άμεσων ενισχύσεων από τις 16 Οκτωβρίου.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα περίπου 6.000 αγρότες και 2.000 τρακτέρ μπλόκαραν την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους των Βρυξελλών γύρω από τα κεντρικά γραφεία των θεσμών της ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως άμυνα φωτιές, τα τρακτέρ τους και πέταξαν πέτρες, αυγά και κροτίδες κατά των αστυνομικών αρχών, που προσπαθούσαν με μάνικες νερού να απομακρύνουν τους χιλιάδες αγρότες που διαδήλωναν για τις χαμηλές τιμές στο γάλα.

Σημαντική είναι η πρόταση της Κομισιόν για την καταβολή από τις 16 Οκτωβρίου του 70% αντί του 50% των κονδυλίων των άμεσων ενισχύσεων και του 85% έναντι 75% ορισμένων πληρωμών Αγροτικής Ανάπτυξης (όπως γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα, βιολογική γεωργία, περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, καλή διαβίωση των ζώων)



πηγη