4 Ιουλ 2015

ΧΑΜΟΣ ! ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΕ...

Μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την εφαρμογή ορίου ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως από τα ΑΤΜ, οι Έλληνες ζουν υπό τον φόβο ενός ενδεχόμενου «κουρέματος» των καταθέσεών τους
.Οικονομίες χρόνων που έγιναν με κόπο κινδυνεύουν να χαθούν και έτσι, οι Έλληνες πολίτες αναζητούν νέους τρόπους για να πραγματοποιήσουν τις οικονομικές τους συναλλαγές και για να διασφαλίσουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο μάλιστα, η ζήτηση bitcoin, του ψηφιακού νομίσματος που αντικαθιστά τη χρήση των παραδοσιακών κερμάτων και χαρτονομισμάτων για τις οικονομικές συναλλαγές και εξασφαλίζει την πλήρη ανωνυμία του καταθέτη ενώ δεν επηρεάζεται από τράπεζες και ισοτιμίες, έχει αυξηθεί στην χώρα μας κατά 400%.

«Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε δεχθεί πάνω από δέκα φορές περισσότερα αιτήματα από Έλληνες πολίτες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες» είπε στην εφημερίδα ο κ. Oliver Flaskamper, επικεφαλής της γερμανικής αγοράς του bitcoin.

Το bitcoin επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν τα πραγματικά χρήματα σε ψηφιακά νομίσματα, τα οποία έχουν την δυνατότητα να αποθηκεύουν ακόμη και στο «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο, μετατρέποντάς το σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι



Πηγη