4 Αυγ 2015

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ!

Ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά ποδοσφαίρου διοργανώνεται το Σάββατο 8 Αυγούστου στο δημοτικό γήπεδο Κλειδίου και ώρα 17.30.  Ένα τουρνουά όπου ο Εθνικός Κλειδίου, ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, ο Μακεδονικός Πλατάνου και ο Όλυμπος Βροντούς όπου θα αναμετρηθούν, όχι για να βγει κάποιος νικητής, άλλα με μόνο σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος φόρεσε τις φανέλες και των τεσσάρων ομάδων και δεν είναι κοντά μας πια, μετά από μία άνιση μάχη με την λευχαιμία.

Χιλιάδες συνανθρώπων μας κάθε χρόνο καλούνται να αντιμετωπίσουν την ασθένεια αυτή, όπως και άλλες ασθένειες του αίματος. Στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουμε 20.000 δότες για να μπορούμε να βρούμε ανάμεσα τους συμβατούς που έχουμε ανάγκη, κι όμως κυρίως λόγω της έλλειψης πληροφόρησης οι Έλληνες Εθελοντές δεν ξεπερνούν τις 10.000. Και αυτό γιατί όταν ακούμε για Δωρεά Μυελού των Οστών φανταζόμαστε χειρουργεία- παρακεντήσεις, ενώ στην πραγματικότητα για να καταγραφείς ως πιθανός δότης αρκούν λίγες σταγόνες αίμα ή λίγο σάλιο και ένα μόνο λεπτό και μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός που θα καλέσουν να Χαρίσεις Ζωή!
Οι άνθρωποι του ΕΘΝΙΚΟΥ ενημερώθηκαν για την δράση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ, ο οποίος σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών και το ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών) επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την προσέλκυση εθελοντών μυελού των οστών και κάλεσαν τους ανθρώπους του συλλόγου, οι οποίοι δέχτηκαν με μεγάλη χαρά, ώστε να γίνει μία ενημέρωση, στην αρχή του τουρνουά, σχετικά με το θέμα.
Καλούμαι όλο τον κόσμο της περιοχής να είναι παρών κατά την διάρκεια της ενημέρωσης αλλά και να γίνει δότης μυελού των οστών γιατί...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΜΑΣ




πηγη