11 Ιαν 2015

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥΔΙΑΖΕΙ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ

Ξυπνάτε μετά από έναν ξεκούραστο ύπνο, αλλά το ένα ή και τα δύο χέρια σας είναι μουδιασμένα…

Αυτό το αίσθημα είναι ενοχλητικό, αλλά είναι συνήθως μικρής διάρκειας και δεν αποτελεί ένδειξη οποιασδήποτε νευρολογικής πάθησης ή κυκλοφορικού προβλήματος.

Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι ξυπνάνε και διαπιστώνουν καμιά φορά πως το χέρι τους είναι μουδιασμένο.


Το μυρμήγκιασμα μπορεί να αφορά την παλάμη ή να επεκτείνεται σε ολόκληρο το χέρι και συνήθως διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα.

Τις περισσότερες φορές ο λόγος είναι πολύ απλός. Κοιμηθήκατε για πολύ ώρα στο πλάι και συγκεκριμένα πάνω στο χέρι που έχει μουδιάσει.

Η πίεση που ασκεί το βάρος του σώματος μπορεί να διαταράξει τις νευρικές οδούς και την κυκλοφορία του συγκεκριμένου μέλους. Έτσι η διακοπή της επικοινωνίας αφήνει το χέρι μουδιασμένο μέχρι να αποκατασταθεί εντός ολίγου η βλάβη.

Συνήθως προσπαθώντας να κουνήσετε το χέρι και τα δάχτυλα κάνοντας γροθιά και στη συνέχεια να τα χαλαρώνετε θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η ομαλή αίσθηση του χεριού σας. Θα πρέπει όμως να είστε υπομονετικοί, γιατί τις περισσότερες φορές το μυρμήγκιασμα θα διαρκέσει λίγα λεπτά και θα υποχωρεί από τη στιγμή που θα αρχίσετε να κινείτε τα χέρια σας.

Όσο είναι δυνατόν προσπαθήστε να αποφεύγετε να κοιμάστε στο πλάι για να μην το παθαίνετε συχνά.

Ωστόσο, αν το φαινόμενο αυτό είναι συχνό μπορεί να θελήσετε να ενημερώσετε το γιατρό σας, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα παγίδευσης του ωλένιου νεύρου.

Ορισμένες φορές μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα ενός αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς το ένα στα εφτά εγκεφαλικά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Σε αυτή την περίπτωση όμως θα υπάρχουν και άλλα νευρολογικά συμπτώματα.

www.ingossip.gr